DEELNEMERS

HOE KRIJG JE CONTACT MET ALLE BUURTBEWONERS ?

Om alle bewoners te bereiken, zul je verschillende media moeten gebruiken. Niet iedereen in de buurt leest de buurtwebsite, heeft Facebook of Twitter of leest de buurtkrant. Om iedereen te bereiken is dan ook een combinatie van deze middelen noodzakelijk.

 • Buurtwebsite
  Schrijf een artikel voor de buurtwebsite over de WhatsAppgroepen en stuur dit via e-mail naar de webmaster van de site. Een voorbeeld van dit artikel vind je in je mapje met documenten.
 • Twitter
  Een twitteraccount voor je buurt is aan te maken op: www.twitter.com
  Schrijf je gebruikersnaam en wachtwoord goed op!
 • Facebook
  Een Twitter-account is eenvoudig in Twitter te koppelen aan Facebook. 
  Berichten die je dan op Twitter plaatst, zullen automatisch ook op Facebook verschijnen, met een eventuele foto erbij.
 • Buurtkrant
  Is er een buurtkrant in jouw buurt? Dan bof je! Schrijf een artikel voor de buurtkrant om bewoners op te roepen mee te doen aan de WhatsAppgroepen. 
 • Poster
  Een poster kun je eenvoudig maken op A3-formaat met MS Publisher. 
  Blijf met afbeeldingen en tekst in ieder geval een halve centimeter van de rand af, anders moet de poster gesneden worden en dat is duurder. 
  Sla de poster op als een pdf-document (Bestand, Opslaan als, kies pdf) en je kunt ermee naar een drukkerij of copyshop.
  In je mapje met documenten staat een lege poster voor je klaar, met de juiste instellingen. Download dit document en open het met MS Publisher (vanaf Office 2003).
  Hang de poster op, op scholen, clubs, het buurtcentrum, in winkels, het gezondheidscentrum, eetgelegenheden, het tankstation, de dierenarts en alle andere openbare voorzieningen in uw buurt om de actie bekend te maken.
 • Flyer
  Verkrijgbaar via de gemeente.
 • E-mail
  Mogelijk heb je al een aantal mailadressen van buurtbewoners. Stuur hen een uitnodigende mail om je te volgen op Twitter of de buurtpagina op Facebook te “Liken”. Dit heeft een olievlek werking: zij kennen vaak weer andere buurtbewoners dan jij!
 • Burgernet
  Op internet wordt ook de mogelijkheid genoemd om via Burgernet een oproep te doen om mee te doen aan de WhatsAppgroep in jullie buurt. Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Neem hiervoor contact op met je wijkagent. Mogelijk kan de politie hiertoe besluiten als het aantal inbraken echt de spuigaten uitloopt.
 • Mond op mond “reclame”
  Als jullie actie eenmaal bekend is en de eerste resultaten bekend worden, zal hierover gepraat worden in de buurt. Er ontstaat dan een olievlekwerking. 
  Zorg ervoor dat het aanmeldingsformulier voor de WhatsAppgroepen en de bijbehorende informatie goed vindbaar is op de website! Je zult merken dat er na iedere geslaagde WhatsAppmelding een paar aanmeldingen zijn!