Blog berichten

Eigen e-mailadres

Voor alle Wabp-groepen die aangemeld zijn bij wabp-lelystad.nl is het mogelijk een gratis e-mailadres te verkrijgen.

Bijvoorbeeld: "boeier02"@wabp-lelystad.nl

Waarom?
Als een beheerder om wat voor redenen wilt stoppen met het beheerderschap dan is de e-mailadres direct overdraagbaar aan de nieuwe beheerder.

Karveel 48

3 tot 5 jonge jongens lopen rond en halen ruitenwissers van de auto’s. De arm beugels waar de ruitenwissers aan vast zitten worden rechtop gezet waarna de ruitenwissers ontbreken. Mochten zij geluid/lawaai horen rennen ze allemaal in willekeurige richting hard weg. Het groepje is wisselend, 3 tot 5 jongens in de leeftijd van 16-22 jaar. Zitten regelmatig op ‘het bankje’ en/of beton blokken waar je op kunt zitten. Politie is hiervan op de hoogte.

Karveel 48

15-10-2019 - Karveel 48

Schade aan een auto toegebracht omdat de bewoonster volgens de dader haar auto niet netjes recht in het vak parkeert. Afgebroken ruitenwissers! :( Er is aanfifte gedaan en mocht je wat gezien hebben dan graag even melden.

73420317 2648903641838745 8893478377692856320 n
 Tekst: Parkeer normaal!!

 Anders krijg je boete!!

 

WABP gebruik

Politie-advies voor het gebruik van een WhatsApp buurtpreventiegroep 

Als u iets verdachts opvalt in uw straat, gebruik dan de SAAR-volgorde: 

S = Signaleer,  onthoud signalement, kenteken, e.d. Wees feitelijk, onderbouw je gevoel met kenmerken die je daadwerkelijk ziet.

A = Alarmeer de politie via 1-1-2 

A = App naar de deelnemers in uw WhatsApp groep om uw waarneming bekend te maken. (Vermeld ook of er al iemand naar 1-1-2 heeft gebeld.)

R = Reageer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de verdachte persoon. Houd de veiligheid in de gaten. Het is niet de bedoeling dat u voor eigen rechter gaat spelen.

Hoe meldt u een verdachte situatie aan bij de politie

Vermeld tijdens een eventuele melding aan 1-1-2 vanuit de WhatsApp-groep dat u lid bent van een WhatsApp buurtpreventiegroep, zodat er vanuit de politie terugkoppeling plaats kan vinden. De politie doet zijn uiterste best, maar kan om bepaalde redenen niet altijd direct een terugkoppeling geven. Mocht u echter onverhoopt binnen 48 uur na uw melding geen terugkoppeling hebben gehad, neemt u dan contact op met uw wijkagent via 0900-8844.

Waarschuwing in de beheerdersgroep Landerijen

01-10-2019

In de wijk Landerijen is op camera vastgelegd dat een onbekend persoon voertuigen op camera zet.

FilmerFilmer2

De politie is in geïnformeerd. Iets gezien of opgemerkt? Bel dan de politie 0900-8844!

bekijk Film

Nieuwe beheerdersgroepen

In samenwerking met wabp-lelystad.nl wil de gemeente en politie graag meer samenwerken met alle WhatsApp groepen in Lelystad.

De burgemeester is enthousiast over de WhatsApp groepen, het werkt namelijk goed om de veiligheid in uw eigen omgeving te verbeteren.

We willen daarom vaker actuele informatie geven over wat er in de diverse wijken van Lelystad gebeurt op gebied van de aanpak van overlast en criminaliteit.

Dit kan door bijvoorbeeld te melden dat er sprake is van een stijging van autokraak in de Boswijk of van woninginbraak in de Atolwijk.

Via WhatsApp kunnen we dan ook kaartjes toevoegen. Doel is elkaar meer op de hoogte te houden (korte lijntjes) en daardoor de betrokkenheid en alertheid te verhogen.

Ook willen we vaker Lelystedelingen tips geven over veiligheid, leefbaarheid en aanpak van criminaliteit.

 

Ons voorstel is om alle huidige beheerders van de 145 WhatsApp groepen in te delen in negen wijken, conform de gebieden van de wijkagenten.

Op die manier kunnen wij zoveel mogelijk maatwerk inzetten om beheerders te informeren over belangrijke veiligheidszaken in de eigen wijk.

Informatie komt in elke beheerdersgroep binnen via WhatsApp. Elke beheerder kan zelf bepalen of hij/zij de informatie wil doorzetten naar de eigen groep.

Als blijkt dat deze opzet goed bevalt, dan kunnen we ook andere kansen pakken, zoals sneller contact met wijkagenten of handhavers van de gemeente.

 

Michel Engel (politie Lelystad)

Hans Zuidhof (wabp-lelystad)

Koen Kokkeler (gemeente Lelystad, Openbare orde en veiligheid)

Nieuwe groep Weerribben

In Lelystad-haven is een nieuwe groep "Wabp Weerribben"

Het dekkingsgebied van deze groep is: Alle straten Weerribben

Woont u in de desbetreffende straat wacht dan niet langer met aanmelden en help mee aan een veiliger woongebied!