Nieuwe beheerdersgroepen

In samenwerking met wabp-lelystad.nl wil de gemeente en politie graag meer samenwerken met alle WhatsApp groepen in Lelystad.

De burgemeester is enthousiast over de WhatsApp groepen, het werkt namelijk goed om de veiligheid in uw eigen omgeving te verbeteren.

We willen daarom vaker actuele informatie geven over wat er in de diverse wijken van Lelystad gebeurt op gebied van de aanpak van overlast en criminaliteit.

Dit kan door bijvoorbeeld te melden dat er sprake is van een stijging van autokraak in de Boswijk of van woninginbraak in de Atolwijk.

Via WhatsApp kunnen we dan ook kaartjes toevoegen. Doel is elkaar meer op de hoogte te houden (korte lijntjes) en daardoor de betrokkenheid en alertheid te verhogen.

Ook willen we vaker Lelystedelingen tips geven over veiligheid, leefbaarheid en aanpak van criminaliteit.

 

Ons voorstel is om alle huidige beheerders van de 145 WhatsApp groepen in te delen in negen wijken, conform de gebieden van de wijkagenten.

Op die manier kunnen wij zoveel mogelijk maatwerk inzetten om beheerders te informeren over belangrijke veiligheidszaken in de eigen wijk.

Informatie komt in elke beheerdersgroep binnen via WhatsApp. Elke beheerder kan zelf bepalen of hij/zij de informatie wil doorzetten naar de eigen groep.

Als blijkt dat deze opzet goed bevalt, dan kunnen we ook andere kansen pakken, zoals sneller contact met wijkagenten of handhavers van de gemeente.

 

Michel Engel (politie Lelystad)

Hans Zuidhof (wabp-lelystad)

Koen Kokkeler (gemeente Lelystad, Openbare orde en veiligheid)