Boef in de buurt

Meld je aan voor Boef in de buurt!

Op vrijdag 22 november wil de politie, gemeente en wabp-lelystad.nl met de actie ‘Boef in de buurt’ aandacht vragen voor verdachte situaties in de wijk. We zoeken dit jaar vooral de samenwerking met de WhatsApp groepen, dus als jouw groep het leuk vindt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hieronder staat de nadere uitleg.

'Boef in de buurt' is een interactief spel. Op die vrijdag is er een 'boef' op een bepaalde tijd actief aanwezig in de buurt. We vragen de deelnemers te letten op verdachte situaties en dit door te geven zodat de politie de locatie, signalement van de boef en eventueel voertuigen kan achterhalen en de boef kan aanhouden. Iedereen die een goede tip doorgeeft krijgt een leuke attentie. De deelnemers worden stapsgewijs meegenomen in het politieproces: er wordt een melding gemaakt van een verdachte in een bepaald gebied, signalement wordt doorgegeven, bewoners kijken mee uit en geven informatie door aan de politie, de boef wordt aangehouden. De speelduur is maximaal 1 uur, waarbij het spel in dezelfde buurt eventueel nog een keer wordt gespeeld als de boef snel wordt gevangen. Na het uur gaan we naar de volgende buurt.

Heb je eerst nog vragen? Mail dan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan bellen we je terug!