Uitnodiging Burendag PI Lelystad


‍Beste buren van Warande en Landstrekenwijk.

Wanneer mensen wordt gevraagd wat zij belangrijk vinden voor een prettige samenleving, dan is het antwoord vaak ‘dat men zijn buren kent’.

Wij realiseren ons dat we, met het grote complex, omheind door hoge betonnen muren en beveiligd met camera’s, niet altijd direct een open uitstraling hebben. Als penitentiaire inrichting vlakbij woonwijken hebben wij erover nagedacht hoe wij ons een goede buur kunnen tonen voor onze directe buren, want zo gesloten is onze inrichting eigenlijk niet. We staan in dagelijks contact met vele (keten)partners en/of bezoekers van buiten. We zetten daarnaast regelmatig de deuren open en verzorgen rondleidingen voor scholieren, studenten en organisaties waarmee we samenwerken.

Nu komen we ook graag actief in contact met u, onze directe buren, zodat we elkaar kunnen leren kennen en hierdoor een betere buur voor u kunnen worden. 

 
 

‍Burendag PI Lelystad

‍Een kennismaking verloopt het meest ongedwongen tijdens een evenement. We hebben daarom besloten een Burendag te organiseren voor de bewoners van de wijken Warande en Landstrekenwijk. Deze Burendag, waarvoor wij u van harte uitnodigen, zal plaatsvinden op vrijdag, 29 mei 2020.

 

‍Tijdens de Burendag laten we u graag zien wat zich achter onze muren afspeelt en we horen ook graag van u welke vragen u heeft over de gevangenis. Op deze dag zullen wij vanaf 15.30 uur tot circa 20.00 uur (een deel van) onze deuren voor u openstellen. U kunt dan, onder het genot van een hapje en (alcoholvrij) drankje, in gesprek gaan met medewerkers van verschillende disciplines die bereid zijn om over het werken in onze inrichting te vertellen. Ook kunt u aansluiten bij een rondleiding die aangeboden zal worden.

 

‍Heeft u belangstelling om de Burendag te bezoeken, dan kunt u dit vóór 1 april 2020 aangeven door een mail te sturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 

‍Nadat wij uw belangstelling hebben ontvangen, zullen wij contact met u opnemen om u te informeren hoe u uw aanmelding volledig kan maken. Er zijn immers een paar veiligheidsregels waar men zich aan dient te houden voor een bezoek aan een penitentiaire inrichting. Zo geldt voor het betreden van onze inrichting een minimum leeftijd van 12 jaar. Ook mogen geen gegevensdragers en/of fototoestel meegenomen worden en bij het betreden van de inrichting zal een bezoeker zich moeten kunnen legitimeren door middel van een geldig identiteitsbewijs.

Wij attenderen u alvast erop dat er bij aanmelding een korte screening zal worden uitgevoerd! 

Wij kijken uit naar de Burendag en hopen u op 29 mei te mogen begroeten!

 

Alvast een kleine introductie

‍Een Penitentiaire Inrichting (PI), zoals een gevangenis of huis van bewaring officieel heet, is in feite een grotendeels zelfvoorzienende leefgemeenschap waar niet alleen beveiligers werken. Er zijn ook arbeidszalen waar productiewerk en meer specialistisch werk wordt verricht, er zijn leslokalen voor scholing, maar er is ook een medische dienst, er zijn sportvelden en nog veel meer. En wist u ook al dat wij voor een aantal opleidingen een erkend stagebedrijf zijn? En wist u dat we ook regelmatig vacatures hebben? Hoeveel gedetineerden verblijven er eigenlijk in de PI Lelystad? U komt dit en nog veel meer te weten tijdens onze Burendag op 29 mei 2020.