Politieberichten

RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Lelystad
 1. Op dinsdag 17 oktober heeft de politie bij drie woningen tegelijk een inval gedaan waarbij onder andere verdovende middelen, geld en diverse gegevensdragers in beslag werden genomen. Ook zijn tegelijkertijd drie mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de handel in verdovende middelen.
 2. In de nacht van 26 op 27 september heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Oostranddreef in Lelystad. Een 24-jarige man uit Lelystad kwam hierbij om het leven. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.
 3. Dinsdagochtend 19 september heeft de politie een bewoner van De Griend 32 aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn van een schietincident op maandag 14 augustus bij een woning in hetzelfde appartementencomplex.
 4. Een 36-jarige automobilist uit Lelystad zorgde dinsdagmiddag 22 augustus voor het nodige gevaar in het verkeer waarbij forse risico's werden genomen. De politie kon de verdachte uiteindelijk aanhouden en zoekt getuigen van het incident.
 5. Maandagmiddag 14 augustus is een woning aan de Griend 32 beschoten. De politie doet onderzoek. Heeft u iets gezien/gehoord of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact met ons op.
 6. Vroeg in de ochtend van dinsdag 15 augustus is een explosief afgegaan bij een woning aan de Wittezeestraat. De politie doet onderzoek. Heeft u iets gezien/gehoord of heeft u camerabeelden? Neem dan contact met ons op.
 7. De politie doet onderzoek naar een mogelijk geweldsincident in de straat Tjalk 10. De melding hierover kwam dinsdagavond 25 juli rond 19:00 uur binnen. Ter plaatse werd in een woning een 65-jarige man aangetroffen met verwondingen aan zijn hoofd. De recherche is op zoek naar getuigen die gisteravond iets verdachts hebben gezien of gehoord in de buurt van de Tjalk.
 8. Op zondagavond 9 juli 22:30 uur kreeg de politie een melding dat een minderjarig meisje is aangetroffen in het water Havendiep langs het Woonhavenpad. Het meisje is ongedeerd, maar weet niet hoe zij in het water terecht is gekomen. Zij fietste die avond van haar werk naar huis. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die zondagavond 9 juli tussen 22:00 en 22:30 uur in de buurt zijn geweest van het Woonhavenpad en het meisje hebben zien fietsen.
 9. Op maandagmiddag en -avond 26 juni hebben in Lelystad twee straatroven en een poging straatroof plaatsgevonden. Vier minderjarige jongens tussen de 12 en 17 jaar zijn aangehouden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.
 10. Donderdag 15 juni is er opnieuw onderzoek gedaan op een bedrijventerrein in Lelystad waar Lex van Cittert is gevonden. Tijdens deze graafwerkzaamheden is er gezocht naar mogelijke sporendragers, die hopelijk meer duidelijkheid kunnen geven over hoe Lex om het leven is gekomen.
 11. Donderdag 15 juni is er opnieuw onderzoek gedaan op een bedrijventerrein in Lelystad waar Lex van Cittert is gevonden. Tijdens deze graafwerkzaamheden is er gezocht naar aanwijzingen die meer duidelijkheid geven over hoe Lex om het leven is gekomen. Weet jij meer? Het is nooit te laat om te praten.
 12. Sinds 1999 werd Alex (Lex) van Cittert, woonachtig in Amsterdam, als vermist opgegeven. Eind mei, van dit jaar, werden er na graafwerkzaamheden op een bedrijventerrein in Lelystad, menselijke overblijfselen aangetroffen.
 13. Zaterdag 10 juni werd rond 21:00 uur een dode kat aangetroffen in het Gelderse Diep. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak van het huisdier.
 14. Lelystad – Op donderdag 1 juni rond 18:45 uur ontvingen wij een melding van een woningbrand aan de “Jol 17” in Lelystad. De bewoonster was op het moment van de brand met haar twee kinderen in de woning. Op dit moment doen wij onderzoek en zijn er vermoedens van brandstichting.
 15. In de nacht van dinsdag 30 mei kreeg de politie de melding van een plofkraak bij een bedrijfspand aan het Bataviaplein in Lelystad. De politie is op zoek naar twee verdachten en zoekt getuigen.